ΕΣΠΑ banner

Η εκγύμναση Aerial είναι μια μοναδική και συναρπαστική μορφή άσκησης που περιλαμβάνει την εκτέλεση μιας σειράς κινήσεων και θέσεων ενώ είμαστε αιωρούμενοι στον αέρα με τη βοήθεια μεταξένιων κορδονιών ή αιώρων. Αυτή η μορφή άσκησης κερδίζει δημοτικότητα στα γυμναστήρια λόγω των πολλαπλών οφελών της, όπως η βελτίωση της ευλυγισίας, της δύναμης και της ισορροπίας, καθώς και η ενίσχυση της εστίασης και της συγκέντρωσης.
Σε μια προσωπική προπόνηση που επικεντρώνεται στην εκγύμναση Aerial, οι αθλούμενοι μπορούν να περιμένουν να μάθουν μια ποικιλία ασκήσεων που ενσωματώνουν τη χρήση των μεταξένιων κορδονιών ή αιώρων είτε μόνες τους είτε συνδυαστικά με τη μέθοδο του Pilates και της Yoga για ενδυνάμωση και stretching.

People doing Aerial
A girl doing Bungee

Η μέθοδος Bungee αποτελεί ένα σετ ασκήσεων που συνδυάζει ελαστικές ζώνες και τη βαρύτητα του σώματος για ενδυνάμωση και ελαστικότητα. Η χρήση των ελαστικών ζωνών βοηθάει στη μείωση του σωματικού βάρους, εξαλείφοντας την πίεση στις αρθρώσεις και μειώνοντας τον κίνδυνο τραυματισμού. Το σετ ασκήσεων περιλαμβάνει επίσης ασκήσεις ελαστικότητας που βοηθούν στη βελτίωση της ευλυγισίας και στην αντοχή των μυών. Η μέθοδος Bungee αποτελεί μια ασφαλή και αποτελεσματική εναλλακτική μέθοδο γυμναστικής για τους αθλητές και τους ενασχολούμενους με το φυσικό καθεστώς που αναζητούν μια πιο διασκεδαστική και ενδιαφέρουσα προπόνηση.

Το Pole Pilates είναι μια σειρά ασκήσεων που συνδυάζει τις τεχνικές του Pilates με τη χρήση του στύλου, προσφέροντας εξαιρετικά οφέλη για τον κορμό, την ευκινησία και την ευλυγισία. Η χρήση του στύλου βοηθά στην ενίσχυση του κορμού και των μυών του, ενώ παράλληλα ενισχύει την ικανότητα του σώματος να παραμένει σταθερό και ισορροπημένο κατά τη διάρκεια των ασκήσεων.
Οι ασκήσεις του Pole Pilates έχουν σαν στόχο τη βελτίωση της ευκινησίας και ευλυγισίας, καθώς και την ενδυνάμωση των μυών του σώματος, ειδικά του κορμού. Αυτό βοηθά στη βελτίωση της στάσης του σώματος, της ισορροπίας και της αντοχής. Η εκγύμναση με τη χρήση του στύλου παρέχει επίσης ένα στοιχείο διασκέδασης και ψυχαγωγίας, καθιστώντας την πιο διασκεδαστική και ενδιαφέρουσα για τους ασκούμενους.

A man doing Pole Pilates